Ai o flotă de mașini vechi și dorești să o înlocuiești cu modele noi, mai potrivite pentru afacerea ta? Leasingul auto ar putea fi soluția pentru tine, iar avantajele unei astfel de proceduri merită a fi luate în calcul! De pildă, pe lângă faptul că nu mai este nevoie să apelezi la instituțiile bancare, leasingul poate include și acoperirea taxelor, polițelor de asigurare, reparații și chiar asistență rutieră. Care sunt, însă, condițiile și procedurile pentru a încheia un contract de leasing pentru afacerea ta?Cuprins:
Prin definiție, leasingul este o operațiune financiară realizată între două părți - finanțator și utilizator. Prin intermediul unei astfel de înțelegeri, utilizatorul intră în posesia unuia sau mai multor bunuri oferite de către finanțator, în schimbul unei rate lunare care trebuie să fie achitată pe toată perioada contractuală.În funcție de tipul de contract ales, leasingul poate fi de două feluri:
Astfel, diferența între cele două este că, în cazul leasingului financiar, utilizatorul va prelua toate responsabilitățile ce țin de întreținerea mașinii și poate deveni proprietar după finalizarea perioadei contractuale, spre deosebire de cel operațional, unde cheltuielile sunt asumate în totalitate de către compania de leasing.Deci, care dintre acestea două este mai potrivit pentru persoanele juridice? Specialiștii recomandă leasingul operațional - această formă de împrumut nu necesită plăți în avans, iar utilizatorul scapă de stresul întreținerii flotei, responsabilitatea fiind preluată integral de către finanțator. Business Lease pune la dispoziția clienților care sunt persoane juridice două feluri de leasing operațional - ‘Net’ și ‘Full’, care diferă prin clauzele prevăzute în contract.
Dacă ești persoană juridică și ai în plan să achiziționezi una sau mai multe mașini pe firmă, este important să știi înainte care sunt avantajele unui astfel de împrumut, precum și pașii pe care să-i urmezi pentru a intra în posesia bunurilor dorite.
Pentru ca firma ta să fie eligibilă pentru această formă de împrumut, este necesar să îndeplinească următoarele condiții de acordare leasing:
Dacă ai bifat aceste trei puncte, atunci poți solicita consultanților de la Business Lease o ofertă de leasing operațional pentru persoane juridice.Așadar, dacă firma ta deține o flotă auto, fie destinată transportului public, fie deplasării angajaților, atunci alege să-ți extinzi afacerea sau să actualizezi vehiculele cu modele mai noi și mai eficiente printr-un credit operațional, care poate aduce nenumărate beneficii, atât pentru tine și firma ta, cât și pentru cei care beneficiază de aceste mașini. Nu mai sta pe gânduri și caută oferta care să se potrivească nevoilor tale!Surse foto: Pexels.com, Unsplash.com.
1. Ce tip de leasing este potrivit pentru persoanele juridice?Leasingul operațional este cel mai potrivit pentru persoanele juridice, datorită clauzelor contractuale care sunt în avantajul utilizatorului: acoperirea tuturor cheltuielilor și posibilitatea de a actualiza flota cu modele mai noi, atunci când este cazul.2. Ce include un contract de leasing operațional?Contractul de leasing operațional presupune plata unei rate lunare fixe ce poate fi calculata folosind un calculator de leasing, care include toate cheltuielile aferente, precum taxe, reparații, accidente, suportate integral de către compania de leasing. Mai mult, finanțatorul oferă utilizatorului ocazia de a înlocui vehiculele închiriate cu alte modele mai noi, prin prelungirea perioadei contractuale.3. Care sunt condițiile de acordare leasing auto pentru PFA?PFA-urile (persoană fizică autorizată) sau orice alte companii mai mici nu sunt eligibile pentru o astfel de finanțare. În schimb, acestea pot apela la serviciul de Închiriere pe termen scurt (Short term lease), care poate avea toate beneficiile celui operațional - plata taxelor, CASCO, schimbare de anvelope, service și asistență rutieră 24/7.