Ca răspuns la provocările mediului înconjurător, în momentul de faţă exista pe piaţă mai multe tipuri de mașini, printre care vehicule complet electrice (EV), plug-in hybrid (PHEV) și hybrid simple (HEV). Dacă și compania ta își dorește să aplice o strategie sustenabilă, poți lua în calcul achiziționarea unui astfel de model. În timp ce maşinile complet electrice sunt alimentate exclusiv electric și nu au motor pe benzină, vehiculele hibride utilizează o combinație de motoare pe benzină și electrice.
Dacă te întrebi ce tip de automobil funcționează cel mai bine pentru tine și vrei sa pui în balanță mașinile plug-in hybrid vs. hybrid, citește în continuare articolul de mai jos. Vei afla care sunt principalele caracteristici ale acestora, cum funcționează, precum și diferențele dintre ele.
Cuprins:
Mașinile hibride sunt dotate cu un motor pe benzină care funcționează în tandem cu un motor electric separat. Cele plug-in hybrid sunt asemănătoare lor dar, principala diferenţă constă în faptul că bateria este mai mare, ceea ce permite deplasarea pe distanțe mai lungi doar cu energie electrică. Dimensiunea bateriei înseamnă că aceasta nu poate fi reîncărcată de către maşină în timp ce merge, așa cum se întâmplă în cazul unui hibrid obișnuit.
Pentru o comparatie hybrid vs. plug-in hybrid completă, lăsăm mai jos câteva caracteristici ale fiecăreia:
Maşini hybride
În cazul hibrizilor, motorul electric completează motorul pe benzină, permiţând oprirea acestuia din urmă la viteze mici sau la mers în marşarier. Frânarea regenerativă permite hibrizilor să recupereze energia care altfel s-ar pierde și să o folosească pentru a reîncărca pachetul de baterii.
Avantaje:
Dezavantaje:
Plug-in hybrid
Masinile hybride plug-in reprezintă o legatură între hibrizii tradiționali și vehiculele electrice, permiţând deplasarea doar cu energie electrică. Hibrizii plug-in vor trece automat la combustibil odată ce bateria electrică este epuizată. Modelele plug-in încorporează caracteristici ale mașinilor electrice și ale celor pe benzină sau diesel.
Pentru că bugetul este o parte importantă a oricărei afaceri, poți estima costurile unei astfel de maşini cu ajutorul unui calculator de leasing. Iar marele avantaj este ca persoanele juridice le pot obține prin leasing operational.
Avantaje:
Dezavantaje
Înainte de achiziționarea unor astfel de vehicule este important să vezi care este diferenţa între hibrid şi plug-in. Deși principalele componente ale lor sunt asemănătoare, adică ambele au o baterie reîncarcabilă şi un motor cu combustibil, cea mai mare diferenţă constă în modul în care se încarcă.
Așadar, odată cu aflarea acestor informații, vine și întrebarea: ce este mai bun, un vehicul hybrid sau plug-in hybrid? Pentru a determina care dintre cele două modele ți se potrivește cel mai bine trebuie să iei în considerare obiceiurile de condus, prioritățile, nevoile de mobilitate, modul de utilizare al automobilului și strategia firmei.
Sursa foto: pexels.com