Luând în considerare ritmul alert în care mașinile sunt produse și cumpărate, se poate spune ca suntem într-o eră a consumerismului, unde cumpărătorul devine partea păgubită datorită costurilor foarte mari de întreținere, taxelor suplimentare și prețurilor de carburant. Toate acestea se adună, iar dacă dorești să ai la final de lună un profit, acest lucru devine destul de greu.
De aceea, este bine să știi că mașinile sunt pe mâinile cele mai bune când vine vorba de revizii periodice. Cu toate acestea, misiunea de întreținere a mașinii devine mai grea dacă şoferii angajați nu au un training actualizat și relevant, astfel încât să cunoască condițiile contractuale.
Cuprins:
Marea majoritate a companiilor au încheiate contracte de leasing pentru mașinile din flota lor. Acest fapt sună destul de bine, dar multe pierd sume enorme din cauza erorilor umane. Închipuie-ți acest scenariu fictiv: angajatul tău, care conduce mașina firmei luată în leasing, este vinovatul unui accident din care maşina nu mai poate fi recuperată, deoarece a fost încadrată ca fiind daună totală. Din păcate, asigurarea companiei nu poate să acopere acest scenariu. Așadar, ai un angajat vinovat de accident, care nu mai are maşină și este nevoit să plătească și reparațiile celorlalți.
Nu este tocmai ideal pentru nicio parte. Tu, ca angajator, ai un angajat care nu mai poate să muncească și el are de plătit o sumă exorbitantă. De aceea, există opțiunea de leasing operațional, variantă ce ar fi salvat și angajatul și angajatorul. Leasingul operațional este un serviciu furnizat numai persoanelor juridice. Acestea au oportunitatea de a externaliza toate costurile suplimentare ale maşinii către firma prestantă. Compania este obligată să preia toată responsabilitatea administrării vehiculului sau a întregii flote de maşini, iar asta include absolut fiecare poliță de asigurare, taxă, revizii, reparații, schimbarea și depozitarea anvelopelor, oferirea de asistență rutieră și multe alte servicii și costuri, ce pot fi regăsite în contract.
Acest serviciu salvează mulți angajați de la stresul de a conduce mașina firmei, tocmai pentru că nu trebuie să se mai îngrijoreze atât de mult. Însă, nici nu trebuie să încalce normele stabilite în contract, deoarece pot fi ei traşi la răspundere în cazul unei daune.
Așadar, pentru a înțelege mai bine, avantajele leasingului operațional sunt:
Orice angajator trebuie să știe cât de importantă este informarea șoferilor săi despre cond
ițiile contractuale, eventuale modificări sau reînnoiri de contracte și cum se întreține maşina conform termenilor de la firma prestantă. Sau dacă compania ta deține în totalitate mașinile, cum să-şi întrețină maşina de lucru, astfel încât să nu ajungă la un mecanic.
Dacă opțiunea de leasing nu are notată aceste clauze, atunci șoferul trebuie să fie instruit pentru aceasta situaţie. Așadar, mici videoclipuri informaționale pot fi trimise pe mail și sunt o variantă foarte bună ce nu ocupă prea mult timp și nici nu necesită multe resurse.
Bordul nu are nevoie mereu de o rutină strictă de curățenie, varianta cea mai eficientă este aplicarea unui degresant ușor pentru toate suprafețele și acesta este restabilit la condiția sa anterioară.
Pentru un interior îngrijit, este bine să ții cont de aceste sfaturi:
Caroseria este probabil zona de care toată lumea ţine cont când clasifică o maşină ca fiind murdară. Această zonă se spală cel mai des și, acum, există sute de spălătorii self service, unde angajații pot profita de anumite reduceri. Concluzionând, caroseria se întreține prin spălări dese și aplicarea de ceară specială.
În concluzie, întreținerea unei mașini poate fi o sarcină destul de complicată pentru o companie atunci când dispui de angajaţi dificili, dar dacă comunicarea este prezentă, atunci se elimină orice inconvenient ce ar putea să apară.
Sursa foto: unsplash.com.